En färgrik tur trots allt.

En grå dag, med vita flingor som singlar ner från himlen och täcker allt det gröna som fortfarande inte blivit så brunt trots att det faktiskt är mitt i vintern.
En kylig tur med snabba stopp blev det, för trots att det inte var så värst kallt enligt temperaturen, var det ändå kallt pga vinden.
Planen var att ta några mer burkar bortåt Hjohållet till. Vi hade ju en liten runda att göra klart samt även mullsjörundan, men vi började i Hjo. 
Vid Vättern blåste isvindar så vi beslöt snabbt att åka mer inåt land, gärna in i skogen nånstans.
Men vi började med att bli lite bruna av lera när vi letade efter Hej Hästholmen, Under fötterna var hinten men det kan lika gärna betyda under magen. Även om det var lite snö på marken så var det inte tillräckligt för att inte bli lite lerig av magläge.
Vi fortsatte så småningom mot Svärtans Kapell, en burk som jag redan hittat men som trots det inte ville dyka upp denna gång. Här blev det dagens första smiley av färgen blå.
Dessutom fick jag en betydligt rödare cachekompis. Falu rödfärg färgar visst av sig mer än man tror.
Vi fortsatte mot lilla rundan och där fick jag mer en nyans av grönt. Krypa bland stora stenar i en jättestenmur färgade av sig även det.
Här blev även färgen blå betydligt mer tydlig som dagens färg. Vi försökte oss på fyra av burkarna i serien Liten runda 1 -Liten runda 4 men endast en av dem hittade vi.
Visst är det inte helt enkelt att hitta en litet brusrör med hinten "under" när det blir lite vitt på marken men tre på raken.....
Nåväl, vi var inte ensamma att haft besvär där. Tre blågubbar fick det bli denna gång.
Dagen höjdpunkter var annars två. Dels att vi fick se detta underbara älgälgtorn igen.
 
 
Vi upptäckte det av en slump förra gången vi gav oss på liten runda men det finns ingen gömma i närheten. Synd. Det är älg runt hela tornet om ni förstår vad jag menar och inte bara på ena sidan. Kul med kreativa älgjägare tycker jag!
 
Dagens andra höjdpunkt var vid TOMTEN NETMOT.
En söt liten gömma men även en fin glänta i skogen, med stora juleträd som passade perfekt att sitta under och på så sätt få skydd från den fallande snön.
 
Att sluta en cacherunda med tre blågubbar på raken känns inte bra alls. Vi valde att försöka oss på en som borde vara lätt. Korsberga fotbollsplan visade sig vara just det. Tror vi sällan varit så glada över att fiska fram ett brusrör.......Dagen slutade med en gul glad gubbe och vi kunde nöjda bege oss hemåt igen och tillbringa resten av dagen inne i värmen.
 

Kommentarer
Postat av: Inga Johansson

Underbar bild på älgtornet! Måste nog visa både mina bröder som är jägare och de som arrenderar jakten hos oss.

Svar: Javisst är det ett fantastiskt fint älgälgtorn!!!!
bojip

2015-01-20 @ 22:14:32
URL: http://tankstallet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0