Vi har hyrt ett vikingaskepp!

 
 
Nja, eller jag är ju personligen inte helt inblandad i det där med hyrandet av skeppet men eftersom jag även i år är med på ett hörn i staben som anordnar Läckö Kinnekulle Event 2015 så tycker jag att jag nog kan skriva vi utan att skämmas.
Ja, nu är det helt klart. Ska man vara någonstans den 24-26 april i år så är det i Lidköpingstrakten där det blir event i dagarna tre!
Det hela börjar med Kinnekulle Korv med Bröd Event 2015 på en plats som är helt magnifik. Utsikten över brottet får mig alltid att förundras över hur något egentligen rätt fult som människan skapat kan bli så vackert.
 
 
Nere i detta enorma gamla stenbrott på kinnekulle, som så ofta kallas för det blommande berget, tänds grillarna på fredagkvällen som en liten uppvärming, inför denna smått fantastiska helg.                                                                                                                                                
 
På lördagen är det då dags för det stora eventet: Läckö Kinnekulle Event 2015.
 
Flera spännande föreläsningar:
  • Geocachingäventyr i Arktis – Per ”Hallén” Hallén
  • Planera din geocaching-resa med Project-GC – Magnus ”ganja1447″ Månsson
  • Nyfiken på att börja lösa mystar? – Thomas ”Asp” Asp
  • Mystlösning för erfarna geocachare – Torgny ”Yngve Myrslok” Svedberg
  • Skattjakt – Barnaktivitet upp till 12 år (i målsmans sällskap)
Efter att ha besökt ”Halléns” julevent och där fått förmånen att lyssna på hans föreläsning om arktis så vet jag att han är en oerhört bra föreläsare, Mystlösning är väl heller ingen som tackar nej till att få mer kunskap i eller hur man planerar sin resa efter Projekt-GC. Förutsättningarna för att detta ska bli bra är verkligen de bästa!
 
Som i bästa "fångarna på fortetstil" så erbjuds även äventyr!
Det är här som vikingaskeppet kommer in i bilden.

Passa på att åka med ett av världens största havsgående vikingaskepp som har fullt passagerartillstånd.

Att färdas med Sigrid Storråda är en upplevelse, hon glider genom vattnet utan att lämna några svallvågor efter sig. Turen inleds med en guidning av skeppet. Väl ute på sjön får alla vara med och prova på att ro. Det är en stor upplevelse att känna hur man är med och driver fram det 17 ton tunga skeppet.

Favorit i repris är den guidade turen "Hemliga rum på Läckö slott"

Läckö Slott är vackert beläget på en udde i Ekens Skärgård i Vänern.

Slottets 700-åriga historia och dess unika, bevarade barocksalar och yttre miljö bildar till att locka många besökare. Detta gör Läckö Slott till ett av Västsveriges mest besökta turistmål. Vi kommer att få en unik guidning på slottet och de öppnar upp stängda dörrar som inte visas normalt.

Slottet är så vackert och det är spännande att få komma in i salar som aldrig visas normalt. Jag gick den vandringen redan första eventet och det var helt klart något jag kan rekommendera.

 
Även inne i Lidköping kan man uppleva spännande saker.
Det gamla Vattentornet byggdes mellan 1899 – 1902  Det är byggt av kalksten som man tagit från Råbäcks stenhuggeri, deras genom tiderna största leverans. Tornet mäter 48 meter över markytan och väl upp har man en bra utsikt över staden och bort mot Kinnekulle.
Vi i crew förra året hade möjligheten att få gå upp i det på återträffen och det var definitivt en spännande upplevelse.
Förmodligen är det ett av sveriges vackraste vattentorn!
 
 
Gamla Rådhuset är Lidköpings mest kända byggnad och dess speciella siluett har blivit en viktig symbol för staden. Byggnaden sägs ursprungligen vara greve Magnus Gabriel de la Gardies jaktslott som stod ute på Kållandsö. I slutet av 1600-talet flyttades byggnaden in till Lidköping för att fungera som rådhus i samband med att Magnus Gabriel de la Gardie grundade Nya staden.
Även här kan man få en guidad tur denna speciella dag!                                                                                         
 
Efterträff och after caching var även det en upplevelse utöver det vanliga förra året. Supergod buffe på en av stadens restauranger som dagen till ära enbart är öppen för oss cachare som deltagit på eventet. Detta tänker åtminstone inte jag missa detta år heller!
 
Jo självklart blir det ju cachesläpp också. Troligen ca 70-talet nya cacher släpps i trakterna runt Lidköping för alla sugna eventdeltagare.
Kinnekulle lär väl också få några nya cacher till, då det ju på något sätt har blivit "vårt område".
 
Dagen efter, ja då kan man ju alltid vara med på Lidköping CITO Event 2015. Mitt första och hittills enda Citoevent var just där i Lidköping förra gången det var stort event i stan. Att det kan vara så trevligt att städa, det hade jag aldrig trott.
Fika och hembakt kaka utlovas för alla städare som en extra bonus.
 
Ja det verkar bli en riktigt händelsespäckad helg, hoppas många tar tillfället i akt för ett besök!
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Inga Johansson

Nu blir jag ännu mer sugen att boka in detta i kalendern. Har varit i trakterna ett par gånger. Förra gången fick vi motorhaveri på motorcykeln. Men vackert är det och många spännande platser att besöka.

Svar: Ja detta är ett tillfälle som jag hoppas du kan planera in i kalendern. Om allt går i lås kan det dessutom bli ett mega event
bojip

2015-01-27 @ 16:33:24
URL: http://tankstallet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0