Fyrtal i femmor på Karleby kulturstig

 
 Om du vill uppleva Karlebys historia, natur och kultur och kombinera det med motion och frisk luft, då är du på rätt plats.
Detta är en vandrig på 2,5 km på en väl skyltad väg, stig, väg med mängder av infoskyltar om nutid och dåtid. Fikaplats finns halvvägs.
Stammtisch XVII denna dag i Mariestad. Egentligen hade jag inte tänkt åka eftersom vi ju faktiskt var ute och geocachade dagen innan och nån måtta med tokigheterna får det väl ändå vara.......    

Men så släpptes då denna runda: 1. Karleby kulturstig Tallen - 7. Karleby kulturstig Karlslund och helt plötsligt kom saken i ett annat läge.

Uppleva historia och vandra i vacker natur samtidigt som man geocachar. Om det tycker jag. Lena var dessutom också sugen på denna runda så iväg mot Mariestad kom vi trots att så inte var tänkt från början.
Rundan startade vid den fina hembygdsgården i Karleby och var så ny att de blågula banden från invigningen fortfarande satt kvar på startskylten.
 
 
 
En riktigt fin vandring med mängder av informationsskyltar om allt mellan himmel och jord. 
 
 
Denna stig ledde bort för vi skulle vända och gå tillbaka för att följa kulturstigen efter att fått se en synnerligen mäktig tall. Här har åtminstone jag förhoppningar om fler gömmor framöver!
 
 
 
Den utlovade fikaplatsen och det var här fyrtal i femmor uppenbarade sig! Cache nr 5 555 loggades här!
 
 
Idag hade vi ingen fika med. Vi skulle ju äta lunch på Stadt i Mariestad om några timmar.
 
 
Även denna dag var det överväldigande grönt överallt! Och grönare lär det bli då det i slutet av rundan började regna alltmer. Men åskan i bakgrunden höll sig som tur var i bakgrunden!
 
 
 
 
En riktigt fin promenadrunda! En sån som jag ger poäng! 
 
Vi hann även med lite till innan lunch, bl.a lite krabbgång.........
 
 
Inget bad i den pölen som tur var men en riktigt bra cache hittade vi!
 
Blöta blev vi dock ändå, men av moder natur. Himlen behagade öppna sig strax innan eventet när vi var mitt ute i skogen. Men vad gör väl det. Vi torkade ju under lunchen och det blev en trevlig sammankomst precis som det så ofta brukar bli!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0