Ska vi gå till Tranås eller Smålandsstenar härnäst?

 
 
Skåneträffen 2015
23 maj 2015 var det dags för den årliga Skåneträffen! Vid överlämnandet av förra årets Skåneträff var det en kort stund nära att Skåneträffen 2015 skulle hamna i Småland!

Vi får väl se om det kommer att finnas några småländska spår med på eventet...

Vi välkomnar såväl nya som gamla geocachare till Röstånga och Söderåsens nationalpark.

Eventområdet var samma som gårdagens grillevent och denna morgon var det ännu fler som samlats och strax efter 11 var det cachesläpp (eller var det koo-släpp?).

Vi hade fått lämna in våra Gpser och de var nu laddade med de nya cacherna (samt även en parkeringskoordinat) och när allt var klart öppnades bandet och många hastade iväg, ivriga på att få FTF!

Vi tog det lugnt, frågade om det fanns en lämplig promenadrunda och begav oss sen med bil till parkeringskoordinaten. Det visade sig vara ett misstag! 

EO berättade tydligen att bil inte var tillåtet denna dag i FTFjakten, men det hörde vi tyvärr inte där vi stod. Oerhört pinsamt men dagen blev ändå bra. Mycket beroende på den trevliga grupp bestående av Team MEJ, BM1742, Joy.SE, Spitz05 som blev vårt huvudsakliga sällskap i promenaden mellan "städerna".

Jomenvisst fanns det småländska spår och det var därför som diskussionerna om vilken stad vi skulle gå till härnäst dök upp där i skogen.

Cacherna hade allihop namn av småländsak orter t.ex  SK15-211-Kalmar och SK15-307-Lönneberga 

Det fanns även en barnrunda med Astrid Lindgrentema fast beskrivningen i vuxenrundan säger egentligen allt:

"Runda för de mindre vuxna. En runda anpassade för de äldre som borde veta bättre men är unga nog att göra det ändå."

Jodå, nog borde man väl vetat bättre än att t.ex gå i denna terräng??? 

 
Vi var helt klart inte vana vid alla dessa benlyft för vi upptäckte båda en liten muskel efter ett tag som ingen av oss visste att vi hade. Som tur var så var det bara en liten del av vandringen som var så besvärlig.
 
 
Vid cacherna blev det ofta små folksamlingar, som mest var vi hela 40 personer när en gömma FTFades. För att underlätta loggningen då kom namnet "Happy caching" i loggboken, för vi var ju allihop just lyckliga cachare!
 
 
Gömman ovanför hade det passande namnet SK15-220-Smålandstenar. Som tur var så var inte hinten "under sten"
 
Det var en rätt häftig känsla att gå så många personer i skogarna samtidigt, tanken på att gå skallgång var faktiskt inte så långt borta.
 
 
Efter en lång promenad så var det fikadags. Här satt vi strategiskt mitt mellan stegen i en multi.
 
 
Stor kula, i stor gran, mitt i stora bokskogen, med två lyckliga och mätta cachare!
 
 
På kvällen var det återsamlig och buffe på vilda grisar vid Röstånga camping. Supersmaskigt!
 
 
Senare på kvällen skulle det bli mörkercacher. Efter denna långpromenad i småland så valde vi att istället åka så sakteliga mot vandrarhemmet igen, men först ett beök vid Odens öga
 
 
Det är en mytomspunnen sjö vid Nackarpsdalen i Söderåsens östra del. Sjön är cirkelrund, ungefär 150 meter i diameter och omges av 30 meter höga branter och ansågs förr vara bottenlös.
Enligt sägnen låg här en gång Sjökungen Grims borg men en natt förstördes borgen av ett eldkors från himmelen, berget öppnade sig och borgen försvann. En ängel som flög över fällde en tår som fyllde sjön till bredden. Har man tur vid klart väder kan man ännu ana borgens torn djupt nere i vattnet........
Nordisk Familjebok från 1800-talet skriver, "Numera torde det vara otvifvelaktigt, att vulkaniska krafter varit verksamma vid sjöns bildning och att den är en slocknad vulkans igenrasade krater."
Sjön sägs också vara en Glaciärnisch, en födelseplats för glaciärer.
 
 
En fantastiskt vacker plats var det iallafall. Här skulle CITOeventet dagen efter äga rum men när vi såg branterna ner mot sjön insåg vi att det skulle våra trötta ben inte fixa utan privatchaufför med bil hem därefter. Beslut togs därför att avstå det eventet.
 
 
En kyrka avslutade denna fina vandringsdag i skåne (eller om det nu var småland....)
 
 
Skönt med en riktig driveingömma som omväxling och ett bra slut på dagen. 
Även denna natt sov vi ovaggade!
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Inga Johansson

Kul med koosläpp men stressigt. Odens öga är n vacker plats. Det finns ju en väg fram så man slipper de branta sluttningarna. Var där för ett par år sedan med grabbarna. Om ni vill cacha i Småland så är ni välkomna tillbaka hit. Här finns många nya gömmor.

Svar: Tack! Det lägger vi på minnet! Vägen var bommad när vi var vid Odens öga så det var gå som gällde. Hoppas kunna få med mig någon ner till Småland i sommar!
bojip

2015-05-27 @ 22:05:59
URL: http://tankstallet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0