På krokiga vägar genom småland

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi var på väg till Öland för några dagars semestercaching. Snabbaste vägen från Kungslena till Rälla, där vi skulle bo beräknades ta strax över fyra timmar, men varför skynda oss? Resvägen kan ju oxå innebära fantastiska upplevelser.
Så inte var det väl den rakaste vägen vi körde precis.
Några stopp passadeju bra, hembygdsgårdar och kyrkor brukar alltid vara små trevliga ställen att stanna vid. Detta är Stenberga hembygdsgård där Pelle Näver var en känd profil.
 
 
Några poänggömmor är vi ju givetvis tvugna att stanna vid när det är jag som är ruttplanerare.
 
 
Inget vanligt elskåp här inte.
 
 
En underbar cache i Kalmar som länge stått på önskelistan! Kalmar after office hour 1 som nu även får en favvo av mig! Tänk att det kan vara så kul att traska omkring och njuta av denna miljö......
 
 
Annars var nog höjdpunkten denna plats som vi inte kommit till utan en burk.
More Kastell
 
 
En djup ravin som inte var helt lätt att gå ner i och på botten reste sig denna imponerande klippa. Häftigt!!!!
 
 
 
 
 
Resan fortsatte efter en välförtjänt fikapaus och vi hamnade vid Trossboden i StabyFrån 1688 till 1782 var Staby ängar i Högsby mötesplats för Kalmar regemente och även för Smålands ryttare. Trossboden i Staby uppfördes till Kalmar regementes Lifkompani 1772. Där förvarades kompaniets gemensamma utrustning. 
 
 
Vi närmar oss så sakta öland men först ett stopp vid Lindö Treasure. En jättefin plats där vi möttes av ett hav av blommande doftvioler. När de tillverkade violpastillerna lyckades de verkligen få till den rätta smaken, för visst luktar det samma.
 
 
En jättefin miljö här, synd det bara fanns en enda gömma i omgivningen.
 
 
Ölandsbron, sett ur två olika vinklar. 
 
 
 
Sista stopp innan vårt boende blev Glömminge kyrka. De typiska öländska trappstegen som finns på de flesta kyrkogårdar här ses på bilden. 
 
 
En händelserik resa som det ju alltid blir med gps i hand. Hur lång tid det tog? Ja, bara sisådär 8 timmar längre än vad hitta.se trodde.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0