Äventyrscaching! Skattjakt på riktigt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inget går upp mot en riktigt god hotellfrukost! Denna morgon kunde vi unna oss att riktigt njuta av den, innan vi åter gav oss ut för ytterligare lite kvalitetscaching.
Vi började dagen med en för geocachare synnerligen bekant affär.
 
 
Fast det är ju sällan deras planteringar som besöks......
 
Vi bestämde oss redan igår för att vi skulle åka mot GeoTourSwe - Skatten i Skärmarboda och det ångrar jag absolut inte. Den är en riktig äventyrscache som jag varmt kan rekommendera. Vi mötte CO på platsen och hon berättade att hon tänkt sig en firning i cachen och det är jag mer än tacksam för att hon lät bli. Nu blev det en cache som även damer (jo, vi mötte några vid cachen som kallade oss för det i loggen senare) kan klara av. Tror även att det är en perfekt cache för barnfamljer.
 
Cachen var uppbyggd med en historia om kapten Lurvskägg som dragit sig tillbaka med en stor skatt till grottorna i Skärmarboda. Men något händer och hans kumpaner från olika länder skingras och kvar finns bara skattkistan. Låst.
Nu gällde det att hitta nyckeln och då fick man först leta reda på 8 mynt som hans kumpaner efterlämnat. Det fanns en spoilerbild för varje mynt men det var inte helt lätt för det. Terrängen var ju minst sagt spännande.
 
 
 
 
 
 
Ibland fick vi leta högt
 
 
 
Ibland lite lägre
 
 
Jo, jag gillar sten!
 
 
Till slut hade vi alla ledtrådar och nyckeln i vår hand!
 
 
Skattkistan kunde öppnas!
 
 
Mycket snyggt upplägg. Denna cache hamnar definitivt på tio i topplistan för äventyrets skull. Och för hela upplägget! Skattjakt på riktigt!
 
Vi åkte vidare mot  GeoTourSwe - Playa del Kumla
 
Riktigt fin plats och en lika fin gömma
 
 
Sista besöket på en av geotourens gömmor blev GeoTourSwe - Strawberry Valley
 
Finnerödjas hembygdsgård är fin och detta blev ett riktigt trevligt sätt att visa upp gården på. Om det tycker jag!
 
 
Kordinaterna visade oss till en plats där en karta skulle finnas. Det gjorde det, fast det visade sig senare att det fanns två. Vi använde uteslutningsmetoden i stället, samt en dam från hembygdsföreningen och kom fram till alla svar utom en. Sen skulle vi ta oss till krysset. Det var då vi upptäckte den andra kartan. Det fanns ju inget kryss på den vi använt. Oj så mycket lättare det var då. Det gav oss även förklaring till varför vi skulle samla siffror.
Vilken kul ide!
 
 
Ännu en riktigt snygg gömma hittades. Favvo även här såklart.
Vilken bra avslutning på en riktig myshelg tillsammans med Malin!

Kommentarer
Postat av: Petra

Ser fram emot att sätta tänderna i GeoTouren också. Attributet fixade jag visserligen klockan sex på morgonen i Hannover för ett drygt år sedan, men det känns som om denna är genomtänkt och väl värd att besöka.

Svar: Ja, den är verkligen genomtänkt. Verkar som alla platser verkligen är värde ett besök, åtminstone var de 8 vi besökte verkligen det. Vill så gärna åka tillbaka så ja, de har lyckats!
bojip

2016-07-06 @ 08:38:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0