Sveriges första GeoTour

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Turista med geocaching, det är ju något som jag vet är bra. Nu har även Örebro län kommit på att det där kanske kan vara något att satsa på. Och satsa, det har de minsann gjort med besked. I lördags var alla som ville komma inbjudna till The Heart Of Sweden GeoTour - Release Party.
Vilket arrangemang!!!! 
Vi fick varsin goodiebag innehållande en massa trevligheter, fika med hembakt och goda hamburgare utan att göra det minsta mer än att komma.
Platsen var väl vald, om än lite modigt kanske med tanke på vädret. Örebro slott är ju en sevärdhet så god som någon och eftersom tanken är att visa upp det bästa regionen har att visa så kunde det inte börja bättre.
 
 
 Vädret var med på noterna, åtminstone till att börja med och vi fick info om olika sevärdheter på bästa turistbyråsätt!
 
 
Sen öppnade sig himlen och vi sökte skydd
 
 
Eftersom vi hade paraplyerna i bilen så blev skyddet där loggboken fanns, vilket visade sig råka bli ett sätt att bli intervjuad av SVTÖrebro 
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/nu-ar-det-dags-for-jatteskattjakt
 
 
I väntan på att hamburgerkön skulle bli något kortare frestade vi smaklökarna med gigantiska popkorn.
Ja, varför inte egentligen. Kul konst, tycker jag att det är, tänk att komma på den iden.
 
 
Så var det då dags för cachesläpp. Här strulade tekniken en del, men vi kom till slut fram till GeoTourSwe - Hjulhuset i Pershyttan. En sanslöst fin plats.
 
 
Här hade jag kunnat strosa omkring lite längre, men vi hade fortfarande siktet inställt på att försöka logga åtminstone såpass många gömmor att vi kunde få ett coin. Det skulle man nämligen få om man loggat 20 stycken av eventgömmorna. Då hade vi fortfarande lite svårt med översikten på vart gömmorna låg. Det hade varit bra med en karta över vart gömmorna i touren var placerade, det visade sig senare att de var utspridda med många mils mellanrum i hela länet.
Det där med avsaknaden av översiktskarta är nog det enda negativa jag har att säga om geotouren. Annars var de platserna vi kom till allihop riktigt sevärda och konceptet med geocachingturism tror jag på. 
 
Vi körde vidare mot GeoTourSwe - Kindla: Klosstjärn. Här hade vi rejält oflyt med tekniken. Dålig täckning och lite förvirrande parkeringsanvisningar. Fanns nämligen fyra att välja på och vilken skulle vi ta? Valde en av dem och hamnade på vägar jag inte trodde fanns. Vi irrade omkring rätt länge, innan vi beslöt att strunta i den gömman och istället sikta på en annan. Då plötsligt hände det! Vi passerade en skylt där det stod Kindla naturreservat och vips var planen ändrad igen.
En av de andra p-koordinaterna hittades och vi gav oss av på en tre km lång vandring mot burken.
En ljuvligt fin vandring på välskött led.
 
 
 
Hjortron såg vi också
 
 
Vid nollan letade vi, länge.....Och lite längre till. Mycket tydliga koordinater men ingen burk.
 
 
Här ovanför är utsikten från nollan. En helt ljuvlig plats. Men som sagt ingen burk.
Till slut gav vi upp och jag gick mot vindskyddet och gjorde en stor chansning. Ibland händer det ju att koordinaterna blir fel.
Jomenvisst. 32 meter från nollan fanns det vi eftertraktade.
Aldrig har väl en logg känns bättre!!!!!
Råkade träffa på en betydligt mer galen geocachare än oss dagen därpå som hade loggat burken vid 01 på natten. Då låg det en holländare och sov ovanför den. Undrar vad han hade att berätta för sina vänner när han kom hem. Hur stor är sannolikheten att nån kommer och letar efter en plastburk under platsen man sover på mitt i natten när man är minst 3 km från civilisationen egentligen?
 
Lite av ett äventyr blev det iallafall att besöka denna fina plats.
 
Vi körde vidare mot GeoTourSwe - Knuthöjdsmossen. Många mil i bilen blev det. Det var nu som vi beslöt oss för att skippa jakten på coinet, det skulle innebära alldeles för mycket mil, utan att istället bara välja njutcaching, det vi ju gillar mest.
 
 
Knuthöjdsmossen visade sig vara just en sån plats! Så vansinnigt vackert i kvällsolen.
 
 
En lång dag går mot sitt slut. Vi stannar vid sjön Malen och stoppar i oss lite energipåfyllnig innan vi störtdyker ner i hotellsängen. Trötta men så nöjda.
 
 
Gillar konceptet med att visa upp det som regionen har att erbjuda på detta sätt. Ett enormt jobb är nedlagt på att få till fina gömmor; det märkte vi verkligen dagen därpå då vi loggade en av de bästa gömmor jag besökt, och tanken på en Geocachingsemester i Örebro känns inte helt fel. Men man ska ha tid på sig. Det sägs att man klarar allt på fyra dagar. Vi hann med 8 av 50 på vår helg. Men så stressade vi ju inte heller.
Det sas även på eventet att det sannolikt kommer bli en ny tour nästa år. Det ser jag verkligen fram emot.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0