Lika krokig väg hem

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Att resa hem kan vara vemodigt, men även hemresor brukar bli bra så länge gpsen är med.
Vi startade strax innan nio från vårt fina vandrarhem i Vånga efter en riktigt god frukost. Äppelodlingarna som fanns överallt i trakten stod i full blom och det verkade bli ännu varmare idag än förra dagen.
 
 
 
Första stopp på vår resa i zickzack norrut blev Stenen på stenen 
 
 
Tänk så märkligt det kan bli egentligen efter inlandsisens framfart. Häftig plats med en lika fin gömma!
 
Stenbroar gillar jag, just här la vi inte alltför mycket tid på att leta då inte mindre än 4 blågubbat den innan oss, men bron var ju lika fin för det!
 
 
 Vi fortsätte vår krokiga färd genom gränstrakterna mellan skåne och småland och hamnade vid denna gömma. Twiii twii twi... Strax intill hade vi en löst myst men någon siffra hade bytt plats så vi fick ägna oss åt några av de närliggande trad i stället.
Här hade en storm för några år sedan gått hårt åt skogen och det var inte helt lätt att hitta rätt väg.
 
 
Lite synd för det var riktigt bra gömmor, men värme och ett brutet revben begränsade våra loggar till 2 i området.
 
Vanstad Affär med sin snygga entre blev nästa stopp. Fin gömma fanns här oxå.
 
 
Fast jag gillade Labyrint och Gamla dansbanan strax intill ännu mer. En av dem har till och med varit i tidningen då en förbipasserande undrade vad i all världen detta var för något.
 
 
Jo, det kan man ju såklart undra.......
te´fabriken fick bli fikaplats för dagen. Förstår inte hur det kommer sig att vi alltid hamnar på små smala grusvägar utan en enda geocache när vi åker på resa......Sålunda inte heller en enda vettig fikaplats förrän denna. Alltså var vi rätt hungriga vid ankomsten till denna fina plats.
 
 
 
Här smakade årets första svenska jordgubbar alldeles utmärkt!
 
 
Fast vi lät bli smakkombination jordgubb med ädelost......
 
 
Vi körde en bit på E4 innan vi gjorde nästa avstickare vid fina Hallsjö Kyrkoruin. Här har jag loggat en gammal arkiverad gömma tidigare, riktigt kul att det numera finns en ny på denna fina plats.
 
 
 
Cliff Burton Memorial. Minns inte alls att jag uppmärksammade när olyckan hände, kanske mest pga att jag inte lyssnade på metallica på den tiden. Fint att det finns en minnessten på platsen.
 
 
Kulturlandskapet, ja hur hade vårt land sett ut om det inte funnits betesdjur i hagarna? I denna hage ska det enligt cachebeskrivningen gå shetlandsponnyer som ser till att gravfältet hålls öppet. Vi såg inga men gravfält brukar oftast vara speciella platser som jag av nån anledning gillar.
 
 
Till sist så kom vi då till Apladalen i Värnamo. Vilken underbar plats!
Att vi sen blev guidade runt i parken med hjälp av en riktigt bra Wherigo gjorde inte saken sämre.
 
 
 
 
 
 
Den ena fina miljön efter den andra avlöste varandra och vi kunde sluta vår tur med att ge ännu en favvopoäng till en bra gömma.
92 loggade cacher tror jag facit blev efter helgen och tyvärr även 11 fästingar. Men det var det värt!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0