skåneträffen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ute på denna fina ö skulle eventet äga rum. Det verkade bli en riktigt fin dag!
Mycket folk hade samlats på campingen när vi kom och staben som ordnat allt så bra höll ett trevligt välkomsttal där inga oklarheter rådde efter det.
 
 
Alltid bästa att vara nyäten innan cachesläppet. Kändes som det skulle bli lite för varmt att släpa på för mycket packning under dagen. Men var sitter man när inga bänkar finns? 
 
 
Tomt i tåget som tur var även om de barn som kom medans vi åt kollade lite konstigt på oss......
 
Inhägnad väntan innan vi släpps iväg......
 
 
Nu är det fritt fram att ge sig av. Många har mer bråttom helt klart, FTFjakt!!!
 
 
Vi tog det betydligt lugnare och det var vi inte ensamma om.
 
 
Första gömman som kom i vår väg hette mycket lämpligt FTFkö
 
 
Javisst var det kö här även om vi var flera minuter efter FTFarna.
 
Vi valde att gå mot den södra delen av ön där flera cacher med historiskt tema var utplacerade bl.a fyra multi som verkade spännande. Vi valde SK16 Holestad. Det höll på att bli en rejäl flopp, men trots det kan jag inte låta bli att gilla sättet den var gjord på.
Det fanns nämligen en karta från 1721 som laddats ner i våra gpser och det var med hjälp av den man skulle hitta platser vi fått beskrivna när vi hittat en QRkod vid startkoordinaten. I det hela fick vi möta folk som faktiskt bott på platsen vid den tiden och höra lite om deras liv.
Starten var inga problem att hitta men här gick det sen snett. Då endast en skannade koden och missade att det fanns mer info att hitta om man skrollade ner på sidan började vi att leta på helt fel plats. Snårigt och risigt var bara förnamnet. Att sen kartan inte treivdes alls i gpserna utan var så suddig gjorde att det blev rena gissningsleken när man skulle hitta saker på kartan.
Trötta, svettiga och sönderrivna efter över en timmes letande fann vi till sist slutburken bara 30 sek efter att den blev FTFad. Vi var en stor grupp som irrade omkring här och nu i efterhand vet jag att om vi kört med mobilen hade vi sannolikt inte haft några problem. Fast upplägget på multin gillar jag verkligen. Hoppas kunna återkomma nån gång och besöka de övriga i serien.
Efter denna, som det kändes just då, prövning valde vi att i fortsättningen satsa på enbart trad.
SK16 Torpet under nr 11 , SK16 Gislavångens utsiktstorn  och SK16 Munka- och Starrmossalyckorna  låg alla i ett ljuvligt fint landskap och det var lätt att gå här.
 
 
 
 
 
Vid de gamla torpen blommade syrener för fullt
 
 
och i hagarna blommade andra fina buskar. Vad de heter har jag ingen aning om.
 
 
 
En plats med tradition fanns också.
 
SK16 Smörhallen  Det här flyttblocket låg förr mitt i den lilla åkerlyckan "Horsnäsalotterna". Stenen kallas "Smörhallen" och är ett s.k. naturföremål med tradition i fornminnesregistret. Det sägs att kvinnorna förr i tiden kärnade smör vid denna sten. När de var klara lades en klick på stenens topp. Där satte de sig och rutschade ned. Det som fastnade mellan benen utgjorde ett skålpund.
 
 
Den historien tror jag inte på men blocket var imponerande där det låg!
 
Vi fortsatte med att gå den omtalade barnrundan som detta år skulle vara något alldeles extra. Det visade sig stämma. Alla gömmorna hade Harry Pottertema, bl.a fick vi pröva på att flyga kvast!
 
 
Jättekul!!!!!
 
Rundan hade många bra burkar och den gick dessutom genom fin natur.
 
 
 
En liten avstickare gjorde vi till Ugnsmunnarna, en spännande plats och desutom en gömma från 2002!
 
 
 
Här fanns även en earthcache som vi ju såklart ska försöka logga oxå.
 
 
Rätt trötta och varma återvände vi till campingen framåt kl 18 där vi avslutade vår dag på Ivö med att äta vildsvin. 25 000 steg och mycket nöjda!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0