Stamtisch med tjejligan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var dags för lunchevent i Mariestad och jag har inte kunnat åka på något sen i januari. Så glad att det kunde bli av denna gång, samt ännu gladare att hela tjejligan kunde åka tillsammans.
Vi startade upp att gå en runda vid Älgaberget. En riktigt bra runda som gav oss inte mindre än 7 jobbade gömmor längs en fin skogsväg. Mycket bra start på vår dag!
 
På mer än ett ställe behövde vi slå våra "kloka" huvuden ihop!
 
 
Undrar hur många granar man stuckit in huvudet i sen man började geocacha.....
 
 
 
Vi filosoferade lite över namnet Älgaberget, för det var dels ett väldigt platt område och älgar såg vi inga heller. Faktum var att vi inte ens besvärades av älglöss!!!
 
 
Det var en ovanligt varm dag, ca 26 grader och visst såg  BADPLATSEN inbjudande ut.
 
 
Men den var nästan helt folktom, vilket ju kanske inte är så konstigt egentligen, det är ju trots allt mitten av september.
 
Dags att åka mot eventplatsen, men vi blev rätt tidiga. Skulle vi våga oss på ett försök på Kuben innan vi åt??? Risken var ju att nån av oss skulle råka trampa i plurret, då vi inte har bra balans nån av oss nu för tiden. Med facit i hand var det bra att vi gjorde det innan, för vi var alldeles för mätta efteråt för sådana övningar.
 
 
Kuben var mycket riktigt en kub, som i normala fall var betydligt svårare att ta sig till. Just nu är det ju extremt lite vatten i våra sjöar och Vänern är inget undantag.
Det gick att ta sig ut torrskodd, även om stenarna var instabila och snorhala. Sen gällde det att komma åt burken med och där gjorde Malin en jätteinsats. Rätt långt ner i kuben satt den rackaren......
 
 
Här hade vi återigen nytta av att hjälpas åt. Tillsammans kan man mycket mer än man tror även om balanssinnet strejkar lite.
 
 
 
 
 
"PRO på utflykt" känns det som när man ser de två bilderna strax ovanför, men vi lyckades och det var en upprymd tjejliga som checkade in oss på eventet.
 
Stammtisch XXIII var som vanligt en trevlig tillställning och maten var bara så god! Ugnsgratinerad lax, med spenat och parmesan. Mmmmmmmmmm. Den kommer jag minnas länge! Tur vi inte skulle ut och besöka kuben efter den maten!
 
Ett önskemål från min sida inför denna dag var att få logga Challenge #077 5/5. Jag är ju ingen vän av femfemmor, främst pga att jag är höjdrädd så denna challenge trodde jag var omöjlig, tills jag råkade upptäcka att det inte var alls så som jag trott. Det gällde att logga fem olika cachetyper av fem utläggare och det var ju inte en omöjlighet längre. Fast jätteenkelt var det inte, för man fick inte räkna med event och då blev ju antalet utläggare med de förutsättningarna betydligt färre. Challengen har svårighetsgraden 88 av 100 på projekt gc. Kul att kunna lägga den till de loggade och avklarade!
 
Det blev verkligen en fantastiskt, kul tur, denna varma, fina septemberdag.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0