The heart of Sweden!

 
 
 
 
 
 
 
Man kan knappast göra annat än att gilla detta koncept. Cacher som visar platser man mer än gärna vill komma till, men kanske inte ens vet att de existerar. De där smultronställena som för alltid kommer att finnas kvar i minnet. Att sen tanken med årets tour avsiktligt är så att varje cache kanske tar lite längre tid genom att man "tvingas" söka ledtrådar på den sevärda platsen för att komma fram till slutburken är faktiskt även det något jag uppskattar. Hellre några få riktigt bra cacher än en massa intetsägande jag glömt innan veckan är över. Är det sedan något lekfullt uppdrag man ska utföra blir det ändå bättre.
 
Vi hittade fyra av den nya touren samt två av fjolårets innan jag ramlade i säng på kvällen. Vilka platser det var!
 
När cachesläppet var började vi fundera på vart vi ville. Det fanns ju så mycket spännande så valet var allt annat än lätt.
Jag föreslog då  GeoTourSwe2 - Fången på Kägleholm eftersom dels cachenamnet tilltalade mig samt att jag visste att det skulle finnas en gammal gömma från 2003 någonstans i trakten. Varken jamandcat eller tiger90 hade något att invända så det fick bli vårt mål.
 
 
Väl på plats visade det sig att gamlingen befann sig 15 meter från bilen. Snacka om tur!
Dagens första riktigt fina plats var det vi kommit till. Här fanns redan tre bilar på parkeringen och vi anslöt till de trevliga cacharna på platsen.
 
 
Vi skulle leta reda på brickor med kägelresultat och det var allt annat än lätt så att Malin hade upptäckt att det fanns spoilerbilder mottogs med glädje från de som redan letat en stund.
 
 
 
Helt normalt beteende i min värld att undersöka detaljer man inte ägnar så mycket intresse för annars....... Jag verkar inte vara ensam om det beteendet heller😉.
 
Bricka efter bricka kunde identifieras under tiden som vi på köpet hann beskåda slottsruinen och till sist fick vi även lära oss lite om kägelspelets gyllene regler innan vi vandrade vidare till Ödeby kyrka där en mycket trevlig guide väntade.
 
 
 
Inte höjde han på ögonbrynen trots att det sannolikt är första gången nån besöker hans kyrka iförd pannlampa.
 
 
Han berättade glatt om nakenbilderna på Adam och Eva som ansågs avleda tankarna från prästens ord en gång i tiden och därför förpassades till en mer avskild del av kyrkan, samt eftersom vi ju hade med starka lampor så fick vi även titta in i gravkammaren under kyrkgolvet. Fantastiskt!
Ett mycket snyggt upplägg på cachen som verkligen visade oss runt i både ruin och kyrka. Jo, jag gillade det massor! Att vi sen fick en FTF i det trevliga sällskapet var extra kul.
 
 
Vi fortsatte vår tur och hamnade efter lite felkörningar vid en av förra årets gömmor: GeoTourSwe - Ekebergsmarmor 
Vilken vacker plats!!!!
 
 
Här råkade vi träffa på två från det trevliga gänget killar som vi mötte tidigare vid Kägleholm. Tillsammans gick vi och loggade granncachen Marmor innan vi beslöt oss för att fika tillsammans.
 
 
Alltid kul för samtalsämnen saknas ju märkligt nog aldrig när man är ute så här.
 
 
Vi fortsatte vår lilla tur med ännu några mils bilresa till GeoTourSwe2 - Lockhyttan.
Dagens tredje sevärda plats!
 
 
 
Här träffade vi på tre av de andra i sällskapet från Kägleholm. 
 
 
 
Helt osannolikt egentligen men ack så kul. Även här gjorde vi gemensam sak i loggandet och platsen samt gömman gjorde att ännu en favvo blev utdelad.
 
Nu var det definitivt dags att åka hemåt igen, men först ett stopp vid förra årets GeoTourSwe - Riseberga en plats jag länge velat besöka. Här blev det tydligt varför jag uppskattar årets tanke så mycket. Den cachen var visserligen lite jobbad, men inte såg man det allra minsta av klosterruinen om man inte gick en extra sväng. Det var tom så att jag undrade var klostret var.......
 
Nu var vi trötta och vi beslöt att GeoTourSwe2 - Porla Brunn skulle bli vår sista cache.
 
 
Att här en gång varit massor av folk var svårt att tro, nu när det endast var vi och ett gäng myggor på platsen. Fint var det iallafall även här och definitivt en sevärd plats.
 
 
Hemåt nu men i sista stund så blev det "bara en till". Att vi stannad vid GeoTourSwe2 - Ramundeboda klosterruin blev på nåt sätt pricken över i på vår sanslöst lyckade dag.
Här är så fint! Vi har varit här vid några tillfällen tidigare men i kvällsljuset kändes det nästan ännu finare.
 
 
 
 
 
 
Vi räknade stolpar och pinnar och hamnade vid dagens absolut finaste gömma. Att vi fick sällskap av en trevlig kille som skulle kolla till ridleden i tiveden som var nyfiken på vad vi gjorde kändes kul det med. Förhoppningsvis lyckades vi förmedla det fantastiska med vår roliga hobby. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0