Mega FAD Sundsvall Dag 5

 
 
 
 
 
 
 
Dagen är här! Ännu ett FAD jag fått förmånen att besöka. Så roligt!!
Sundsvall är drakarnas stad så vad passar väl bättre än denna loggbok?
 
 
 
Signerad och klar som fjärde person som fick tillgång till pennan.
 
 
Efter att ha gjort en kort rundvandring i lokalen ville vi ut. Nu sken ju solen och det kan man ju inte missa. Först ut blev min önskade Elevation
Min logg beskriver rätt bra hur det hela gick till: 
Här hade vi blivit förvarnade om att läsa noga innan och det trodde vi att vi gjort. Fast hoppsan, tiden hade ju redan börjat ticka. Panik. Vart tar vi vägen????? Första tanken slogs bort då den visade sig vara väldigt omöjlig, plan B som snabbt antogs visade sig inte heller vara ett bra val, så vi beslöt att kolla in lite i lugn och ro och sen starta om. Men vänta lite här, något positivt händer. Fortsätt lite till och STOPP!!!!!!!!
Ut och in i buskarna. Jodå, det verkar lovande. Funderar över om jag ska kasta mig upp i ett träd, men väljer en språngmarsch de sista metrarna. Med en marginal på ca 30 sek till godo lyckades vi slutföra uppdraget! Trots sen start. 
Jodå, det upplägget genererade såklart en favvopoäng. Riktigt kul. 
Efter att ha gjort denna raska biltur samt avslutande tjurrusning för att nå en höjdskillnad på 100 meter uppåt så gav vi oss på nästa höjdutmaning på ungefär lika mycket. Fast denna var betydligt mer ansträngande.
 
 
Uppåt ska vi och vit mossa är hal...... Väldigt hal.
 
 
Men upp kom vi i denna stiglösa terräng.
 
 
Skrevan från 2002 fanns på Elins önskelista så det var dit vi styrde denna dag. 
Wow! Vilken utsikt! Hit hade jag aldrig hittat utan geocaching och att få sitta på toppen av detta för mig helt okända berg med vår matsäck var underbart.
 
 
 
 
Somliga gillar att klättra och då är det ju skönt att andra slipper. Väldigt nöjd med min del i det hela som bestod i att vara fikabärare och hantlangare.
 
 
Nöjd Konagirl77 efter avslutad loggning.
 
 
Vi hittade som vanligt en något bättre väg ner igen. Definitivt inte lätt men lite lättare. Bara att ta sig upp och ner för berget var nästan en femma i terräng.
Även ett älghorn hittades på vägen.
 
 
Vi fortsatte beta av de Virituella i området. Wifstavarfs brukssamhälle - Virtual Reward. Fint kapell som en gång varit brandstation.
 
 
Mörkret faller igen och vi hinner med ett stopp vid Norra Berget - Virtual Reward innan vi åker mot eventlokalen igen.
 
 
 
Skvadern, en korsning mellan tjäder och hare som sägs ha skjutits i skogarna nån gång för länge sen... Trot den som vill.
 
 
Fantastisk fin utsikt från Norra berget.
 
 
 
Så var vi då i eventlokalen igen.
 
 
 
När cachesläppet kom valde vi att fokusera på dagens labcacher i stället, vilket i efterhand känns som ett riktigt bra val. Hur svårt kan det vara att lägga ett pussel egentligen. Svårt skulle det visa sig.
 
 
En lab inne på Prison Island. Kul!!!
 
 
Här skulle vi leta UVsiffror och sen koda om dem enligt den gyllena kodnyckeln.
Oxå roligt tycker jag.
 
 
Snake in the wood. Oerhört dåligt foto men ännu en rolig lab. Vi letade förtvivlat efter den gröna knappen som skulle starta det hela vid tavlan innan nån av oss kom på att titta bakom oss. Där fanns en gigantiskt stor grön knapp......
 
 
Så var det de nya cacherna. Denna var den som var mest speciell av de vi besökte.
 
 
 
För övrigt var det mest fågelholkar av olika de slag. Ganska tråkigt att man inte utnyttjat de förutsättningar mörkercaching ger mer kan jag tycka.
FADbaren fick såklart ett besök.
 
 
Åter mot eventlokalen igen och där tillkännagavs nästa års arrangör. Underbart att inte behöva åka så långt nästa år!
 
 
Vi avslutar vår FAD-dag med den sista labcachen uppe på södra berget.  Vackert att blicka ut över ett Sundsvall i nattljus. Vilken dag!
 
 
Innan vi lägger oss blir det även en promenad ut på Sundsvallsbron i mörkret för den sista Virtual Reward - Sundsvallsbron.
Nästa dag, eller egentligen nästa morgon bär det söderut igen
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0