Tinnerö och Ullstämma

 
 
 
 
 
 
 
Då var det dags för en tur till Linköping igen då. Länge sen sist nu, men vädret har ju inte lockat till så många utflykter.
Denna måndag var ju inte en av de bättre vädermässigt heller, tror att vårens alla väder blev representerade på vår dag, förutom hagel och åska, men vi hade en sanslöst trevlig dag ändå.
Valde att stanna i det stora naturreservatet utanför stan och promenadcacha, något som gav oss nästan en mils promenad i fina omgivningar.
GPSen ska man aldrig lita på, åtminstone inte om man kör bil, speciellt inte ute på Tinnerö. Vi styrde mot en speciell cache, som vi inte kom fram till den vägen GPSen visade, det är ju många bommar, stora stenar som stänger av vägar mm mm som komplicerar. Fram kom vi till slut, fast nästan 5 timmar senare.
Första stopp blev vid skjutbanan på Tinnerö där vi gjorde en första bekantskap med dessa gigantiska holkar. Det finns mååånga sådana i naturreservatat och visst blev vi nyfikna vem som de var ämnade åt.
 
 
Det visade sig vara mulmholkar, avsedda för insekter. Snacka om lite oproportionerligt boende........
Första tussilagon!!!!!!
 
 
Jag gillar hagmarkerna på Tinnerö. Så vackert med mossa, sten och gles lövskog!
 
 
 
 
Här fick vi dagens enda solglimt! Tillräckligt länge för att hinna fotografera.
 
 
Det drog ihop sig till lite regn igen och vi styrde mot Ullstämma i stället, via inte helt logiska vägval. Här finns ett bra fikaställe under tak. Lagom tills vi var färdigätna höll det upp igen och vi tog en promenad i omgivningen.
 
 
Finfin skog att vandra i även här, men nu var det barrskog i stället.
 
 
Finaste resesällskapet!
 
 
Se det snöar....... Fast flingorna syns inte på bild.
 
 
Trollstigen var en mysig stig, befolkad av en mängd olika troll.
 
 
 
 
 
Jättegryta i Ullstämmaskogen.
 
 
Sådana här cacher blir man glad att hitta!
 
 
Fint vid Ullstämma. Gässen som hade parkerat sig mitt på stigen protesterade en aning över att behöva flytta sig, men vi slapp bada som tur var.
 
 
Nyplanterad lövskog skyddad mot vilt, riktigt fin utsikt från utedasset på platsen.
 
 
Efter några timmar i naturreservatet var det så dags att köra hemåt igen. Nöjda över att vädret inte alls blev lika illa som det var utlovat från början och att vi fått njuta av en hel massa frisk luft och gratismotion på köpet.
Cacher hittade vi ett antal oxå. En bra dag helt enkelt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0