I Forsviks skogar och polisövervakning vid den elake..

Denna dagen var det en tripp med titticc som var planerad. Hennes geobil var dock lite krasslig så det blev min som fick tjänstgöra idag. Alltså blev det en tripp bortåt hennes trakter. Finns bara ett smärre problem, de flesta cacher därborta är redan upphittade av henne för länge sedan. Fast några fanns av förklarliga skäl kvar.
Över stock och sten, mitt uppe på ett berg på ett gigantisk hygge var en av dem, Utsikten 1. Ingen risk att man bara kommer förbi av en slump här inte.
Men det var en helt underbar utsikt, fick faktiskt lite känsla av fjällvärld häruppe.



Hyggen är inte min favorit men detta var hyfsat lättvandrat, men när vi närmade oss Dansbacken, dök en stig upp. Underbart!



Här har det legat ett torp,de sista boende var makarna
Karl och Anna Johansson,dom bodde här till mitten av 50-talet.Torpet flyttades sedemera i början på 60-talet till Beateberg,där det står än idag.Vid Dansbacken finns bara grunden kvar.

På vägen ner från berget passerades ytterligare några fina utsiktsplatser innan vi fick räkna ihop siffrorna för att få tag på bonusgömman. Alltid lika kul med en bonus på en runda. Fin vandring i en miljö jag aldrig hittat till annars, fast jag är glad att terrängen var såpass torr idag.



Forsviks kyrka är en träkyrka byggd uppe på en kulle bland träden. Den stod färdig 1934 och på tornet finns den gamla spiran som tidigare krönte tornet på Undenäs gamla kyrka som förstördes i en brand år 1890. Inuti kyrkan hänger ett votivskepp, som är en tackgåva till gud för att sjömän räddats ur sjönöd.



Här fick vi verkligen leta. Hinten: Calculus et Quercus robur, var inte till någon direkt hjälp och koordinaterna minst sagt lite fel. Men till slut så, efter ett tips från en vän som översatte hinten, kunde den hittas.

Så var det ju Elakingen.........



Flugebyn och här finns ju massor av ställen att gömma en mikro eller...........
Mött en polisbil precis när jag var på väg att svänga in på en väg med förbud. Tänkte att det kanske är bättre att ta en annan väg......Ser en annan polisbil inte speciellt långt från gömman. Vet var det skulle vara då vi vart här förr.....
Hm. Vad göra????? Att krypa omkring på alla fyra mitt ute på en gigantiskt gräsplätt som dessutom är flygfält kan ju minst sagt upplevas lite skumt. Dessutom med polis i närheten.....Men vi ville ju så gärna göra ett försök till här. Så, vi bet ihop. Vinkade glatt åt polisen och hoppade ur bilen.
Precis när vi fått fram den elaka burken stannar ännu en polisbil, denna gång en civil sådan, och ur kliver en av poliserna.
"Det sägs att det där är en riktigt svår en" säger han och vi drar en suck av lättnad. Kan det vara att de har sett folk krypa omkring härute förr......De skulle träna med hundar och vi fick krypa så mycket vi ville, det var visst naturlig störning enligt honom.
Sen kan man alltid imponeras av gömman. Att gömma något såpass stort som en mikro så osynligt är helt osannolikt.



Trackback
RSS 2.0