Solen skiner över KyrksjönNågra minusgrader och sol. Vi gör ett försök att hitta de sista cacherna på kyrksjönLenas dotter Cornelia fick idag vara med och se vad vi hittar på under
våra förmiddagar utomhus, jag och hennes mamma. Hon hade bestämt sig för att hitta 9 cacher denna dag, något som vi tyvärr inte hade riktigt tid till, men några stycken blev det i allafall och en härlig utflykt!Att ta med bob var en lyckträff, Cornelia nästan kiknade av skratt på den knöliga isen


Brudgummadalen vid trollkällan var en cache av den typen jag gillar: En plats som har en historia att berätta.
Sägnen säger om denna mosse:
Brudgummen hade tidigare haft ett förhållande med dottern till en gumma som bodde här i Gälsebotrakten. När han svek dottern och skulle gifta sig med en annan, beslöt modern att hämnas.
När så brudföljet i skymningen skulle passera källan (på den tiden låg vägen närmare källan) sprang hon ut på vägen framför brudföljet och viftade med ett vitt skynke.
Hästarna blev då skrämda och skenade ner i mossen med brudpar och brudföljet som alla försvann i djupet.
Det sägs att det spökar här men i solskenet denna dag mötte vi inget konstigt.

Vi valde ju inte den lättaste vägen dit, vi gick uppför en liten backe, över en smal kant och sen nerför en brant, jättebacke ner i dalen. Givetvis fanns en lättare väg och den tog vi på tillbakavägen.Najen, en fin grillplats intill Gällsjön, blev dagens sista mål. Kaffe, choklad och herman smakade ljuvligt här.
Trackback
RSS 2.0