Konsten att öka terrängen till 10+++++

 
Efter att ha haft en make med minst sagt begränsad framkomlighet hela semestern var jag i akut behov av lite mer strapatser. (Att bara få hoppa på ett ben med gipsad fot och kryckor omöjliggör ju längre vandringar än ca 150 meter.......)
Vråhålan på Mösseberg var ett sådant ställe so maken inte kunnat skutta med till. Det har ju regnat en hel del senaste dagarna och marken var rätt vattensjuk på sina ställen men det hindrade inte oss speciellt mycket.
Väl framme blev vi rikt belönade med en underbar utsikt!
 
 
Vid kanten stupade berget lodrätt ner alldeles för många meter för att det ens skulle vara tänkbart att gå från andra hållet så det var helt rätt väg vi kom hit.
 
 
Gömman skulle ligga 2,5 meter från toppen men det var inga som helst problem att ta sig ner även om det pirrade en del i magen.........
Lätt hittad burk, till och med synlig! Det var ju bara terräng 2. Skönt!!!!! Jag andades ut, förberedde mig för uppklättring och det som inte får hända händer...........
Burken glider ur handen och rullar iväg lite försmädligt i nerförsbacken och plopp!
2 meter ner i ett litet smalt hål där den blir liggande.
 
 
Inte en chans att jag når ner med armen där, fattas ju sisådär en 1,5 meter........
Kollar lite försiktigt ut över bergskanten men icke. Lodrätt stup var det ju, minst 10 meter åtminstone.
Jaha, vad göra? Vi börjar leta efter långa pinnar för att ev kunna peta upp den. Hittar 2 stycken men inte ville burken följa med upp inte. Den rullade undan ännu längre ner och syns inte ens så numera är terrängen 10+++. Nog så pinsamt. Lustigt nog hade gömman klarat sig i 8 hela år innan klantfia nr 1 sätter händerna på den och fipplar bort den.
 
Jaja, strapatsrikt blev det men det var mer strapatser den förmiddagen!
 
Mössebergsparken – Needles eye
Mössebergsparken är en gammal fin kurortspark i Falköping på Mössebergs sluttning. Kurorten anlades för ca 135 år sedan och fungerar fortfarande som hotell- och konferensanläggning.
Cachen finns i den övre delen av parken mot Mösseberg och är placerad ca 10-12 m nedanför en utsiktsplats. Utsiktsplatsen är belägen ca 300 m.ö.h. Var försiktig, ramla inte ner.
 Hitta rätt väg ner från utsiktsplatsen och kryp igenom "nålsögat".......
 
Utsikten var inte helt fel här heller över Falköping med Ålleberg i bakgrunden. Vi klättrade över skyddsräcket och undrade lite vad vi gav oss in på men t.o.m. höjdrädda Lena klarade av det hela.
Visst fanns den en väg ner.
 
 
Vägen upp var ännu lättare att hitta!
 
 
Men nog sjutton kändes det bra att ha klarat av denna utmaning!
 
En annan gömma vi besökte denna förmiddag var Skogen. Riktigt kul och kan bara rekommenderas!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lena Alteg

Har faktiskt tänkt undra om dessa gömmornas inlägg då nålögat bilderna skulle var fräcka och det var de ju ÅÅ så adrenalinigt det var. Tack för strapatserna

2012-07-24 @ 17:06:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0