Fallens dag! Vi kom faktiskt till Kinnekulle denna gång

En måndagsmorgon i slutet av november!
Ser ut som om solen ska kunna visa sig idag och det vill jag verkligen ta vara på. Förra vintern var jag extremt beroende av just solen, det är inte lika illa denna vinter men att få njuta av lite sol ibland behövs ändå denna mörka årstid.
Snabbt beslut om att fånga dagen och Titti ville gärna följa med. Varför inte försöka ta oss till Kinnekulle igen? Vi har ju inte riktigt lyckats med det i år ännu.......
Men först råkade vi på en högst oväntad FTF!
Jordkulan låg iallafall nästan utefter vår väg och varför inte göra ett besök. Den kom ut samma morgon och ännu var det ingen som loggat på nätet. 
Det var en plats som förtjänar en cache. 
"Här byggde min farfars farfar, Johannes Wallgren, en backstuga eller jordkula då deras stuga brann ner 1882. De fick då börja om på nytt då allt de ägde blev förstört. Johannes grävde sig in i backen och stensatte väggarna som låg under markytan. Ovan mark byggde han med fyra stockar liggande timmer på en sida och två stockar på baksidan. Tre små fönster sattes in, två på långsidan och ett på gavelväggen. Ett rum och ett litet kök blev det. I rummet fanns en öppen spis och i köket en liten järnspis med två plattor. I gaveländan blev det en liten förstuga med plats för en griskätte. Stugan mätte ca 420 x 820. Golvet i stugan var jordgolv. Yttertaket bestod av torv, men blev senare utbytt till tegel. I denna stuga bodde man med sammanlagt sex barn. Folk som varit i stugan har berättat att trots sin enkelhet var det mycket trivsamt. Mattor på golvet och gardiner för fönstren, kalkmålning eller tapeter på väggarna."
Så kul med en plats där CO var släkt med de som en gång bodde där. Numera fanns inte så mycket spår förutom en skylt.
 
 
Många cacher kom egentligen i vägen även denna gång på färden mot Kinnekulle men just idag hade jag bestämt mig. Ingen mer innan Bratteforsfallet
Vi lyckades!
Parkerade vid de angivna parkeringskoordinaterna och gav oss ut på Österplana hed. Ca 1,5 km skulle det vara att gå för att komma till cachen och det var en behaglig vandring. Först och främst så var det ju snöfritt, solen sken och heden är vacker även en novemberdag. Måste vara ljuvligt att vandra här när allt blommar!
 
 
Många stenmurar finns det men de hindrar nog knappast betesdjuren nu för tiden.
Helt plötsligt var vi där! Inga skyltar eller något sådant som visade på att vi kommit rätt (förutom cachen förstås, ännu en gång jag är tacksam för min underbara hobby). 
 
 
Den lilla bäcken rann sakta fram till avgrunden......och jösses vad långt det var ner till marken!
 
 
Det gick alldeles utmärkt att ta sig ner lite längre bort och det var en mäktig syn att stå nedanför de mycket säregna "klipporna".
 
 
Fast fallet var ju inte så stort. Dåligt med vatten just denna dag men ändå en fantastisk plats!
 
Lite längre bort finns ännu ett vattenfall, det betydligt mer kända Martorpsfallet (FreddyKarma #2)
Även här hade kylan börjat bilda iskristaller i vattnet. Vackert!
 
 
Detta är ju ett större fall och det var mer vatten här också. 
Dessa klippor som är så speciella ger verkligen platsen en särskild karaktär.
 
 
 
Efter att ha vandrat ytterligare någon km för att komma till denna plats så smakade fikat underbart!
Det är ju bara att få till det obligatoriska fikakortet. Inte gör det något att det blir snett, det är ju det som kallas charm!
 
 
Äggmacka och kaffe i solen i november! Härligt! Bara att njuta till 100 procent!
 
 
Klockan går alldeles för fort när vi är ute så här. Kanske beroende på att vi aldrig stressar utan tar den tid allt tar och passar på att njuta så mycket vi kan.....
 
Vi hann inte längre med det vi tänkt efter detta då det innebär ytterligare en vandring så det blev några snabba gömmor i stället. Blombergs bad var perfekt att besöka nu då vi inte var det minsta badsugna och ingen annan heller för den delen.
 
 
Jippie vi slipper bada idag!!!!!
 
 
Med lite fantasi så låg Nessie här vid stranden och vilade.
 
 
Kinnekulle har många fina kyrkor men nästan inte en enda har någon cache. Detta är undantaget!

Kleva kyrka.

Sockarna Kinne-kleva och sil hade tidigare varsin kyrka,båda uppförda på 1100-talet. Medeltids kyrkorna ersattes av en gemensam kyrka som uppfördes 1863-1870
 
 
Nu börjar solen gå ner och det är dags för oss att dra oss hemåt igen. 
Massor av frisk luft, novembersol, motion och viktigast av allt 100% avkoppling och nöje gav även denna dag!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0