Nabbenrundan och ett "timmerhus"

 
Nabbenrundan 11 - Nabbenrundan 20 har vi med avsikt sparat till en fin dag för en skogspromenad!
Detta var just en sådan dag! Med gofika i ryggsäcken travade vi iväg från Herrekvarn där vi ställde bilen med siktet inställt på nr 11 i serien.
Detta var vad vi fick se!
Vilken gran!!!!!
Men man kan inte låta bli att fundera över om en del av granen på något sätt var missnöjd med vart roten sitter eller om den bara ville komma närmare sina grankomnpisar.......
 
 
Väldigt många grenar hade den för övrigt också! Jag blir alltid extra glad när en cache visar mig något så här speciellt!
Vi hade ju våra ryggsäckar med och hade faktiskt inte sett något extra fint fikaställe längs vägen till nr elva så vi kom överens om att vi lika gärna kunde gå vidare till nabben vid nr 10. Den är ju visserligen loggad redan men det är en sagolikt fin fikaplats! Sagt och gjort!
 
 
Jodå, sämre fikaställe och sämre väder kunde vi ha! Helt underbart!
 
 
Vi vandrade mätta och nöjda åter mot Herrekvarn igen, betade av den ena gömman efter den andra. Det var lätta burkar men det behövs inte något annat heller för här var det promenad i vacker natur som var höjdpunkten!
 
 
 
Himlen var underbart blå med fina vita molntussar på. Vackert att titta uppåt ibland också!
 
 
Så var det ju det där timmerhuset också. Mellan cache nr 19 och 20 passade det alldeles utmärkt med en liten avstickare dit!
"Den knuttimrade kåtan byggdes antagligen någon gång under sextiotalet av medlemmar i TVM, Tre VildmarksMål. TVM var och alltjämt är en del av Friluftsfrämjandet. Någon gång under tidigt sjuttiotal bröt en mängd TVM-föreningar runt om i landet sig loss från Friluftsfrämjandet och bildade istället en ny förening. Denna kallade de för Friluftsungdomen.
 
Det fanns lokala klubbar i bland annat Norrköping, Västerås och Örnsköldsvik och även en i Skövde, nämligen Billingeklubben. Denna var delad i två halvor varav Skultorpsfolket höll till i dessa skogar medan de inne i Skövde oftast utgick från Billingehus. Av skövdebornas ursprungliga läger finns inte ens en spik kvar eftersom Skanskas diabasbrott söder om Ryds grottor numera har förvandlat platsen till ett gigantiskt trettio meter djupt hål.
 
Verksamheten i Friluftsungdomen Billingeklubben avsomnade under andra hälften av åttiotalet. Samma sak skedde på nationell nivå och idag finns föreningen inte längre."
 
Det var alltså rester av detta timmerhus vi skulle försöka ta oss till.
 
 
Först fick vi gå över ett hygge, förvånansvärt lätt märkligt nog trots att det var varmt......
Vi tänkte nog alla tre att vi borde se "huset" på håll men det var först när vi var nästan ända framme som vi helt plötsligt fick syn på det!
 
 
Ser ni kåtan mellan träden?
 
Det var bara det att vi var tvugna att passera en liten mosse först, för kåtan låg verkligen mitt i en mosse. 
Undrar varför de valde detta mygg och knottparadis som lägerplats tro en gång i tiden?
 
 
Även Titti tog sig över trots att hon inte älskar mossar......
 
 
Jag tycker ju dock att de är otroligt vackra, speciellt en solig dag som den här!
  
 
Märklig plats! Men så glad jag är att vi tog denna avstickare från stigen!
Det är ju en evinnerlig tur att jag hittat Malin och Titti för hur många av ens vänner hade man annars kunnat dela en sådan här upplevelse med? För det är inte alltför många som gladeligen skulle korsa ett hygge, ta sig över en mosse i gassande sol bara för en plastburks skull......
 
Väl tillbaka på nabbenrundan igen hade vi bara nr 20 kvar! En mycket trevlig runda i härlig natur!
Trötta var vi men det var mestadels pga avstickarna till bokskogen och timmerstugan som gick i lite trassligare terräng. Annars var denna del lättvandrad och rekommenderas varmt!
När vi nästan var tillbaka vid bilen passerade vi denna underbara viloplats! 
 
 
Naturen är underbar, men det som människan skapat är inte ett dugg sämre det!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0