Jag älskar när hinten är magnetisk!!!!

 
Detta inslags titel är en sanning med modifikation. Normalt sett är väl just den hinten inte en av mina favorithintar, men när snön ligger vit på taken och allt är inbäddat i en vit, fluffig massa som man måste få bort för att ha en chans att hitta en burk gömd i marknivå, då älskar jag magnetiskt!
Snöiga dagar gillar jag även att stadscacha jättemycket. Normalt vill jag ju helst traska omkring bland fur och gran eller i vackra hagmarker men som sagt, en snöig februaridag så är jag så tacksam över att Skara har så otroligt många ologgade gömmor inne i stan.
 
Eftersom vi gillar att promenadcacha så ställde vi bilen och tog en rejäl promenad. 11 000 steg i Skara blev resultatet denna förmiddag. 13 loggade burkar också samt en DNF.
 
 
Snön låg som sagt vit på marken och i den döljer sig mycket. 
 
 
Det var nog ett bra tag sedan någon cyklade på denna.......
 
Men snön är ju inte bara en nackdel. Just här var kylan till stor fördel. Inte för att vi hade finskorna på, men vi hade säkert blivit både blöta och skitiga utan minusgrader denna dag.
 
 
Två vackra platser passerade vi under vår promenad. Ja, Skara är ju en riktigt fin stad, med en magnifik domkyrka och alla gamla hus, men idag gick vår promenad i andra delar av staden.
Skara Fornby
Skaras eget lilla Skansen. Hit har man flyttat hus från hela Västergötland för att ge en bild av det gamla bondesamhället.I Fornbyn finns bl a bostadshus, missionshus, kyrka, dansbana och lanthandel. Fornbyn är dessutom ett härligt strövområde för både vuxna och barn.
 

Om du har vägarna förbi Skara vid midsommartid så missa inte det traditionella midsommarfirandet i Fornbyn.
Vi missade midsommarfirandet, men stången står märkligt nog fortfarande kvar, med löv och allt. Tyvärr var det stängsel här så vi kunde inte gå in, men ett hål i staketet var perfekt att ta fotot genom.
Nästa fina plats var Gamla Kyrkogården
 
 
Tänk om solen hade orkat över Billingen då hade det säkert varit ännu vackrare här. 
Efter denna vandring var vi hungriga så dagens lunch på Jula Hotell och Konferens smakade prima. Riktigt god mat här kan vi båda intyga. När det dessutom serverades äpplepaj med grädde till efterrätt så kändes de där 11 000 stegen helt rätt. Så mycket godare att njuta av dessert när man har bränt ett antal kalorier innan.
Nöjda och glada vänder vi åter till Skövde igen. Solen skiner för fullt på den sidan berget men vad gör väl det? Bättre dag än vi hade i Skara hade vi inte kunnat få.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0