Historisk tripp till Mullsjö

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sol och blå himmel . 
Hemma i kungslena är det så här års svårt att njuta av de underbara strålarna utan att ta en rejäl promenad. Varvsberget är nämligen i vägen när den gula lampan inte orkar så högt på himlen.
Alltså känns det extra kul att komma ut på en geotur en solig dag i december. Vi valde det exotiska resmålet mullsjö. Titticc hade nämligen fått det utlovat av oraklet Facebook att vi skulle åka på en resa till ett exotiskt ställe. Mullsjö levererar på många sätt men det där exotiska är nog rätt svårt att få till just där.
Vi inriktade oss på det historiska i stället för sådana platser finns det gott om i de trakterna. Om det tycker jag när en plastburk är placerad på platsen med en cachebeskrivning som berättar mer.
Krumme Källa, Maje Sten och  Piskapung blev vårt första stopp. 3 cacher på platser som kommunen en gång märkt upp som sevärda platser. Intresset från kommunens sida svalnade nog rätt fort för skyltarna var i bedrövligt skick, men det gjorde ju inte oss något alls. Allt vi behövde veta fanns ju i gpsen.
 
 
Vi körde vidare och besökte delar av två serier Risbrodammen - Skirebo och Sjövik: Skoltiden
Samma tema där med enkla burkar som berättar om historien på platsen. Kul!
Så var det då dags för fika. Vi spanade in flera cacher som verkade vara belägna på fina platser men det fanns alltid något som hindrade besök, som exempelvis trädklättring. 
Till sist stannade vi bara. Ser ut som att vi är på en åker och åker. Men här sken solen så skönt!!!!
 
 
 
Mätta och belåtna efter en ljuvlig stund i solen körde vi till dagens finaste plats KleinFalls #2.
 
 
 
Den nedåtgående solens strålar färgade himlen orange och spegelbilden i dammen var så fin.
 
 
Röret som sprack var dagens sista gömma i någorlunda dagsljus. Även här berättar cachen en historia om när dammen  nedan så sent som 27/6 2013 tömdes av att det nyrenoverade röret vid fördämningen sprack.
 
 
Så här års faller mörkret snabbt, alldeles för snabbt egentligen, men vi fick ändå en fin dag i solen, de timmar som den visade sig.
 
 

Kommentarer
Postat av: Petra

Kul att ni tog er förbi Mullsjö och hamnade i mina trakter :). Slutgömman på multin skulle nog behöva lite kärlek, men det får vara till vintern är över.

Svar: Ja, dina trakter har funnits på önskelistan länge faktiskt. Men vi lär ju få återkomma.Slutgömman på multin var inga problem med så du kan lugnt avvakta med att ge den kärlek;-)
bojip

2016-12-05 @ 13:09:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0