Var är stigen???? Över stock och sten vid Vristulven.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dagens utflykt gick så äntligen till trakterna intill Vristulven. Tror att även denna tur har varit på vår "att göra lista" uppemot några år vid det här laget. Alltid har det varit något som kommit i vägen, men mestadels har det oftast varit för blött, antingen ovanifrån eller underifrån som gjort att vi inte kommit iväg.
Men idag, nu efter senaste tidens torka passade vi på och det blev en tripp på temat "Var är stigen?????"
Till första gömman  Kinneskogen Sten # 02 Perssten visste vi att det ingen stig fanns till och det var lite trassligt att ta sig fram, men vi var fortfarande hoppfulla att hitta stigen som skulle finnas därefter. Men vi var faktiskt glada över att inte vara älg eller rådjur och vara tvungen att ha fyra ben att hålla reda på, det räckte gott med två här.
 
Detta skulle vara en gränssten, något som jag tycker den dolde väl. Kanske fanns det någon inskription under mossan?
 
 
Fint var det iallafall här nere vid sjön.
 
 
Vi fortsatte över stock och sten (för inte hittade vi nån stig här inte) vidare till Vristulven # Uddaskogen som skulle ligga bredvid tidigare nämnda stig.
Jodå, strax intill fanns faktiskt en stig, som visade sig bara leda rätt ner till en båtplats vid sjön........Men efter en liten bit till öppnade sig skogen en aning och det blev hemskt mycket lättare att gå och vi bestämde oss för att fortsätta mot  Vristulven # Timmerkälke.
 
 
Kälken som står på marken är den främre kälken när man kopplade ihop dem, syns på att den har en svängel på den tvärgående balken som gjorde att ekipaget kunde svängas när det var lastat. Den kälke som står fastväxt i trädet är den bakre, de kopplades ihop med kedjor som kunde anpassas till timrets längd. Vid tomtransport av kälkarna lastades den bakre på den främre och kusken satt på en säck med hö som även var hästens matsäck. 
 
Vristulven # Vargen & Geten var en cache som väckte lite spekulationer ang cachenamnet. Det visade sig vara en boplats där det berättas att någon kallad "Vargen" (som var luffare) och hans son "Geten" skall ha bott. 
 
 
Nu upptäckte vi att det fanns små rosa band lite varstans och dessutom en antydan till stig!
 
 
Vi följde den och kom till Vristulven # Vargollsvik.
En väldigt vacker plats där vi stannade en stund och bara njöt.
 
 
 
 
Vi följde de rosa banden tillbaka så långt det gick längs den lilla stigen. Jodå, det är stigen som är med på bilden nedanför.
 
 
 
Återvägen var märkligt nog lättare men vi var ändå glada att komma tillbaks till bilen där fikat väntade. Nu gick vi ca 500 meter åt andra hållet med våra ryggsäckar till Vristulven # Kräftebosand där vi fann ännu en fin plats och en bänk helt perfekt både för fikakort och fika.
 
 
 
 
Kaffe och macka med denna utsikt! Underbart!
 
Vi hade lite tid till innan vi skulle hem så vi passade på att kolla in  Klyftamon # Skulpturen
 
 
Kul med lekfulla skogsarbetare! För vem kan annars fixa till en skulptur av denna sort?
Till denna var det nästan rena rama motorvägen om man jämför med vad vi traskat på tidigare denna dag.
 
Ett gäng plastburkar i skogen gav oss ännu en fin förmiddag. Några älgflugor fick vi med oss hem på köpet :-)
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0