Vätterbrant, Rök och sagoskog.

 
 
 
 
 
 
 
Den där branten vid Vättern har alltid haft sin lockelse för mig.
När vi nu har en av sönerna i Linköping så har det ju även blivit några resor förbi och mycket av cacherna längs turistvägen mellan Gränna och Ödeshög är nu loggade men 2 har blivit kvar. Detta pga att vädret inte alltid varit på vår sida, ej heller trilskande knän.
Men denna tisdag var det så dags. Varken för kallt eller för varmt och risken för is, snö, regn och åska var obefintlig.
The Hillside Home blev vårt första stopp.
 
 
Halvvägs upp längs den gamla stigen upp mot Brahehus bodde hon, en soldatänka mellan 1853 och 1871 utan annan väg hit än den som ni cachare använder.
Vackert var det sannerligen!
 
 
Men den platta marken var obefintlig och den "inte så mycket lutande marken" var inte så stor den heller, här med bergsbranten strax intill.
 
 
 
Stigen nedifrån sas vara enklare än den uppifrån men den gav allt sin utmaning ändå.
 
 
En fantastisk plats där man verkligen är tacksam över att vara cachare, för hit hade jag aldrig kommit annars.
Nästa cache på önskelistan var multin Cave with a View. Lite pyssel först som var riktigt roligt och sen bar det iväg nedför branten mot denna fina grotta!
 
 
 
 
 
Tur att vi inte skulle ner lite till närmare vattnet......
 
 
 
 
Både ner och upp kom vi i denna stiglösa brant, med diverse barr, spindelnät och annat skräp på oss samt med några fästingar som liftade men det var det värt.
Nu var det dags för fika och vi styrde färden mot Rökstenen / The Rök Runestone där jag visste att det fanns fikabord. Men oj så kall vinden var, vi flyttade in bordet in mellan infotavlorna för att få lä och fick lite extra info på kuppen.
Tror runristarna hade kunnat göra bra mystar, för en del av det som står på stenen var visst chiffrerat enl min fikabordslektyr.
 
 
Våra meddelande till framtiden. Kul ide på denna Virtuella!
 
 
 
Många barn på bilden, ja vi var inte ensamma här, två busslast skolbarn på skolresa gjorde sitt bästa för att det skulle vara fart och fläkt på platsen.
 
 
Fantastisk blomsteräng!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Linfält i blom på avstånd. Och tåkern bakom det. Här saknade jag min systemkamera....
 
 
 
 
 
 
 
 
Dags att åka vidare mot Linköping. Här gick vi en runda på sagotema. Härlig skog och cacher med bra tematänk. Om det tycker jag!
 
 
 
 
 
Fast nog märks det att Izzie och Titti inte riktigt har samma mål med promenaden......
 
 
En riktigt fin skog att vandra i och en härlig avslutning på turen blev det tack vare denna runda.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0