Herrljunga


Mulet i morse, lite lätt snö i luften, igen, det vill visst aldrig ge med sig den här vintern.
Nåväl, Idag var det Herrljunga som stod på programmet. Länge var det en vit fläck på geocachingkartan. Eller som det stod i dagens roligaste cachebeskrivning:
Nödfall 2:
Jag - strandsatt i Herrljunga i nära två timmar en kall kväll, på grund av en underbar tågförsening. Med en dator dock. Och gps. Ah, jag tar några cachar. Inte. För det fanns bara en - snabbt avklarad. Nödfall 1 slog mig, till hemköp, handla burk och block. Leta efter gömsle. Så nu finns det två för Herrljungabor och för andra på resa att leta efter i byn.
Men nu fanns det såpass många att det räckte till en förmiddag därnere.


Vi startade upp med ett för mig återbesök på Hå och Hej med Farbror Frej. En multi som gick ut på att man fick klippa o klistra lite på hemmaplan innan man gav sig av till startpunkten.



Jag har varit där förr men då ville inte slutgömman hittas. Idag gick det mycket bättre. Vi letade på exakt samma ställe och den hittades efter max 20 sek. Denna gömma gav ideer, kanske en liknande dyker upp i våra trakter så småningom........Fast jag som letar efter smultronställen hade ju gärna sett en bättre placering än en grusgrop.....

Åter mot Herrljunga. Minnessten över Kalle på Åsen passade bra längs vägen. En minnesten som inte såg ut som de vanligtvis brukar göra.

Sturebordet i herrljungas utkanter. Här fanns en historia bakom, något som jag gillar:
Enligt sägen var här ett slag år 1469 då Sten Sture den äldre slogs mot danskarna.
Svenskarna vann striden och efteråt åt segerherrarna middag vid detta bord.



Fast det var en hård huvudkudde!

Så passade vi på med en skogspromenad: HNC. 4 cacher i syfte att visa upp Herrljungas natur. En skön skogspromenad blev det och vi såg till och med solen på himlen, fast den var väl inbäddad i en massa moln.
Vi sparade de bästa till sist, trodde vi. kärleksstigen låg fint till utefter Nossan och med ett sådant namn måste det ju vara en bra fikaplats.



Jo, det fanns en fin fikaplats där vi efter ett misslyckat försök att hitta gömman samlade kraft igen.



Ironiskt nog kände vi även kraften från ovan där. Precis bredvid det idylliska stenbordet fanns en kraftledningstolpe.......





On top of Haraberget, beläget bredvid hembygdsparken i Herrljunga där det skulle vara naturskönt med fågeldamm och gamla byggnader. En lättloggad cache. enligt cachebeskrivningen. Hmmmm, nollar mitt i en gigantisk stenhög, ingen hint. Vi gjorde ett tappert försök men blågubbe blev det tyvärr. Tänk om vi lagt tiden på stenhögen på en sväng ner i hembygdsparken i stället, varför inte lägga burken närmare där i stället.....
Tiden rinner alltid i väg alldeles för fort när vi är ute. Klockan blev 12 och det var dags för återfärd.
Ännu en trevlig tur till ända.
Trackback
RSS 2.0