Runstenar, gamla broar och lite klättring.

Tidig morgon, samling vid mcDonalds i Falköping, solen på väg upp, men -15 grader. Rätt bra förutsättningar för en liten tur söderut mot Ulricehamn.

Môsaindianerna var dagens första stopp. En riktigt fin gömma. Längst in på den gamla vägen hade det en gång bott två gamla bröder och de hade gått under nämnda namn. Man kan allttid undra varför. Fick här ta en liten lektion i skaraborska. Inte helt självklart om man inte är uppväxt i trakterna.
Vi avverkar tre runstenar denna dag, varav en var riktigt fin. Olsbrostenen var helt klart en riktigt sevärd, väl bevarad runsten. Vid runsten nr 1 stannade en gigantisk polsk lastbil strax efter vår bil och ut klev en liten man som undrade om vi visste var en stängselfirma i trakten råkade ligga.....Vi hade ingen sån med i vår GPS så tyvärr, ingen hjälp fick han av oss.

Sen vidare neråt ätradalen. Tre broar hittade vi också.
Bro över Ätran - Skägga kvarn var riktigt fin. Ätran var nästan helt frusen men man hörde allt vatten genom isen ändå.



Sen besökte vi den gamla vackra stenbron vid Humla.Humla bro Fint här med. Tyvärr har nu solen bäddat in sig för gott denna dag i ett tjockt molntäcke men bron var vacker ändå. Måste vara väldigt populärt med grillning här då det fanns inte mindre än tre grillplatser i hagen bredvid.



Sista bron var en utmaning: Järnvägsbron i Trädet. Ingen direkt vacker bro som idag användes som cykelväg. Det krävde lite mod att våga sig ner på avsatsen under bron. Dessutom skulle man ju därifrån också sen......Lena blev den som fick äran denna gång och en signatur blev det.
Så lite klättring för min del. Nu vet jag hur det känns att bli utelåst och använda balkongen för att ta sig in i huset.......Balkongdörren var inte låst men den dörren där nere var det så efter klättring in på balkongen var det bara att ta samma väg tillbaks igen. En liten nano var det som satt bra gömnd uppe på stuprännan.......Kändes riktigt skönt att komma ner igen då balkongräcket knakade rätt bra i kylan. Måste ha varit alla kläder jag hade på mig pga kylan som ökade på tyngden högst betydligt.......
Trackback
RSS 2.0