Krispig blå led

 
 
 
 
 
 
 
 
Nu kommer inläggen inte i kronologisk ordning här, men jag skulle så gärna vilja länka blogginlägget till min logg av denna eminenta serie. 'Blå Led 1' för att kunna visa en del av alla underbara foton som togs under dagen.
 
 
Leden var mycket riktigt blå. Lika blå som himlen visade sig vara bara vi passerat Töreboda. För hemma var det dimma som gällde. 
Med på turen var Konagirl77 samt chevy57 och maken, som ju inte är den som är mest intresserad av geocaching i min familj.
Men vandra i trevligt sällskap det gör han gärna. Och Kvarnfallets blå led är en sån led som passar ypperligt för just detta.
 
 
Det är rätt nyanlagda vandringsleder här på platsen och vid något tillfälle var vi lite förvirrade över vart vi skulle härnäst, men så kan det ju lätt bli oavsett hur väl markerad en led är. Och vi hade ju ett gäng geocacher att navigera mot om vi skulle bli tveksamma. Annars var leden mycket lättvandrad, förutom på ett ställe nere vid sjöarna som det var mer sten och kuperat.
 
Någon kilometer från kvarnfallet finns Högsåsens naturreservat med några besöksvärda platser som vi tog en avstickare från leden mot.
 
 
 
 
HÖGSÅSEN # Stugan
 
 
Tänk att bordet står kvar.....
 
 
Högsåsen # Medicintallen. Här fanns även denna "kämpetall", som enligt folktron övertog en skadad hästs krämpor efter att ha gått ner sig på en myr. Hästen piggnade till och tallen blev så knotig. Vackert tycker jag, oavsett hur den blev på det viset.
 
 
Vattenpölar är enbart vackra på bild om de ser ut så här.
 
 
Utsikt ända till Billingen och även Kinnekulle, åtminstone berättade skylten på platsen det för oss.
 
 
Rimfrost + motljus = underbart!
 
 
 
Vi fortsatte leden och kom efter ett tag fram till sjön Narven.
Här var vandringen lite mer utmanande men väldigt, väldigt vacker.
 
 
 
 
 
 
Nu hade vi loggat 10 lätthittade cacher i serien och det kurrade i magen. Dags att fika.
Alltså, denna plats var så värd att vänta på!
 
 
 
 
Vi fortsatte vår vandring längs den nu väldigt lättvandrade leden och så var vi då plötsligt framme vid Kvarnfallet
Här gör ideela krafter en stor insats i skapandet av en väldigt fin plats. Det är även de som skapat vandringslederna, och varje år sätter upp en kolmila.
Vi hade turen att träffa på några av dem och fick en intressant guidning av området på köpet.
 
 
Fågelholkarna i alla regnbågens färger symboliserar att alla är välkomna.
 
 
Nu var klockan två och vi var fortfarande mätta efter fikat vid sjön. Varför inte ta ytterligare en liten promenad mot Högsåsen # Vägskälet och Högsåsen# Bilen? Borde ju bli ett par kilometer till och lagom att fika efter det.
Sagt och gjort och vi gick tillbaka samma väg vi kom och tänkte att vi nog skulle kunna nyttja gul led åtminsone för tillbakavägen. Det gick väl sådär, men det berodde helt på att vi valde fel håll på den gula leden. Nåväl, även den leden verkar vara fin att gå, även om jag upplevde att det var lite mer tveksamheter på vägvalet där. Mörkret och även några snöflingor börjar falla där i skogen innan vi åter är på väg mot kvarnfallet. Absolut inte närmsta vägvalet, men vad gör väl det?
 
 
 
15 kilometer slutade vår dagsvandring på och det var med glädje vi insåg att det fanns glöd kvar vid
Kvarndammen och en av de grillplatser som finns på platsen. Vi lägger på några pinnar till och tar den avslutande fikastunden i sprakande lågors sken.
En helt fantastisk dag börjar närma sig sitt slut.
 
 
Ett stort tack till CO som valt att placera ut ett gäng cacher här. Utan dem hade jag nog inte lyckats hitta hit!
Och ja, dessa två leder som finns här nu (röd led kommer i nästa blogginslag) kan jag bara varmt rekommendera!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0