Vatten, vatten, stan är full av vatten

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi har länge pratat om att försöka få till en liten resa med övernattning, något som vi brukat försöka göra varje vår. Önskemålet från min sida var att planera för att åka innan jag börjar jobba för fullt i början av mars så den 18-19 feb valdes som datum som passade oss alla 3.
Efter lite diskussion så blev resmålet bestämt till Lerum/Alingsåstrakten. 
Egentligen kanske inte helt optimalt med tanke på hur det har regnat, speciellt i dessa trakter.
Det regnade när vi körde ner, men snart höll det upp och efter att ha fixat de 2 sista D/T-kombinationerna som Malin saknat så var siktet inställt på några intressanta multis.
Nånstans där gick det fel.
För just de multisar jag valt ut visade sig ligga rätt nära vatten och vatten fanns det gott om. Alldeles för gott om till och med.
Började lite lätt med Skallsjö g:a kyrka, en kyrkoruin är ju aldrig fel. Fast just denna var inklädd i blå plast och inte riktigt så estetisk tilltalande men vi lyckades vi logga utan minsta problem.
 
 
 
Sen var planen Ölslanda kvarn, men där hittade vi ingen parkering. Överallt fanns var det fullt så vi fortsatte mot Jul i Lerum 2015 #4 Grynkvarnen fast även där hittade vi ingen parkering. Styrde färden mot närmsta lediga parkeringsplats för nu behövde vi fika dessutom.
Blev inte den mysigaste fikaplats, mitt på en parkering med en skola och återvinningscontainrar intill men mätta blev vi.
Gav oss av mot grynkvarnen därifrån men där stötte vi på problem med vatten.
 
 
Vi skulle över den ena bron för att sen fortsätta på dea andra bron på andra sidan ån för att räkna lite trappsteg på andra sidan.
Fast vattnet ville annat.
1,5 meter brett forsande vatten över stigen hindrade effektivt vidare promenad.
 
 
Över huvud taget var det massor av vatten i ån så vi gav upp att fortsätta mot Öslunda kvarn som det var tänkt och återvände till parkeringen där det fanns en annan multi, Clayriver valley nature reserve entrace
 
 
Fast varför ska saker vara lätta egentligen?
Hur vi än räknade så fick vi noll meters avstånd. Gjorde en rövare och räknade på ett inte riktigt korrekt sätt och men se där! Koordinaterna vi fick kändes ologiska men visade sig stämma! Skönt!
Äntligen en logg till!
En väldigt vacker plats dessutom kom vi till
 
 
En torrare tid på året vill jag gå lite mer i dessa fina omgivningar och återbesök finns med på önskelistan framöver.
 
Vi återvände till Alingsås och körde ut mot Nolhaga där vi möttes av mer vatten.
 
 
 
 
Logg nr 11 000 blev Jättegryta i flyttblock
 
 
Fint att vandra i den dramatiska naturen som är där intill.
 
 
Fast en milstolpe måste ju firas.
 
 
Blev bjuden på gofika på ett av cafeerna i stan, vad passar väl egentligen bättre än att ta en fika på ett cafe i cafestaden Alingsås?
 
 
 Fint avslut på en lite blöt dag! Men vi kommer tillbaks nån gång framöver!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0