Spår på en ö

 
 
 
 
 
 
 
 
Vi hade tänkt oss en lite längre resa nån gång i sommar och ev skulle det bli av denna söndag. Nu ville inte vädergudarna riktigt sammarbeta för en långvandring så vi hamnade på kållandsö i stället. Där finns ju en hel del cacher kvar som man inte behöver vandra långt till. Åkte genom en regnskur på vägen dit och var lite tveksamma till hur det skulle bli att vandra så vi valde att åka ända upp till Läckö som första stopp. För att se vad vädret ville helt enkelt.
Dessutom finns ju nu både ett spöke en lab och en bonuslab där att logga för oss.
 
 
 
Cikorian blommade så vackert vid parkeringen, fortfarande med morgonens regndroppar på kronbladen.
 
 
Himlen blir ljusare grå och vi bestämmer oss för att chansa på att åka ut till spårön där det fortfarande fanns några ologgade vandringscacher för oss båda. Vi valde den blå leden förbi Bockarmen.
Spårön #Bockarmen-Avstickare blev just en avstickare, visserligen bara ca 50 meter från leden men lite uppför fick vi gå och sen lite nedför och sen uppför igen. Fin liten dal däremmellan.
 
 
Så fick vi då den sjönära vandring jag uppskattar så mycket.
 
 
 
Och självklart så var ju fikat med i ryggsäcken. Finns 2 fikabord längs den leden varav vi använde det ena.
 
 
Ungefär här blev vi båda myrbitna, exakt samtidigt. Blå leden användes stundtals även som vandringsled för myror.
 
 
Izzie vgar den enda som var sugen på att doppa tassarna.
 
 
 
Nu är då alla cacher på spårön loggade. Det tog sin lilla tid, men många fina vandringar har det blivit tack vare dessa cacher.
 
Vi fortsätter mot Hyllingsund #3
Fast först loggar vi lite andra längs vägen. Det där med fikaplatser är ju viktigt så valet mellan ovan nämda cache samt Finfin fikaplats var svårt.
Men med facit i hand blev valet av Hyllingsund #3 väldigt bra.
Oerhört fin plats med ett fikabord 20 meter från bilen.
 
 
 
Att fikabordet var nära bilen brukar inte betyda något alls normalt, jag går gärna med ryggsäck. Men denna dag var till och med 20 meter för långt.
 
Molnen hopar sig i bakgrunden........
 
 
Plötsligt faller en droppe, sen faller allt på en gång. Precis allt.
 
 
 
Vi blev plaskblöta! Att 20 meter kan vara så långt. Tur vi inte hade en kilometer.
Vi avslutade med att logga en multi och blev lite blötare ändå.
Bifogar min logg, fattar inte hur vi kunde röra till det så för oss egentligen.
 
"Haha, ja detta blev en minnesvärd cache.
Vid ett tidigare besök påbörjade vi denna, och hade räknat fram finalkoordinater som vi av någon anledning trodde skulle vara steg 2 och de började vi med att undersöka. Absolut nada. Vi hade räknat galet och vad gör man då? Börjar med att läsa på skylten vid steg ett igen? Nä, varför det???? Vi hade ju redan en anteckning om vad som skulle stå på den skylten i vår privata cacheanteckning. Räkna lite och tja, inte tusan blev ju det rätt det heller.
Åkte och fikade vid Hyllingsund och blev plaskblöta av en oväntad regnskur, men ville göra ett försök till. Denna gång så valde vi faktiskt att läsa på skylten vid koordinaterna och insåg att vi visst tidigare försökt räkna fram platsen för steg 2 med de uppgifter vi skulle fått på just steg 2. Tror bestämt att vi är lite virriga........eller kanske inte så lite.
Nåväl. Om man börjar där man ska så är multin inga som helst problem att lösa och vi hamnade på en väldigt sannolik plats till slut.
Att det sen var plaskblött ute efter den minst sagt häftiga regnskuren tidigare och vi på så sätt blev ännu blötare gjorde bara minnet av denna cache än mer minnesvärd.
Tack!!!!!"
 
Trots att vi var rätt blöta så skrattade vi. Så tokigt det kan bli ibland och det är de där tokskratten som gör livet så mycket roligare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0